Utrustning för dig som rider


Kanske är du hästägare med mängder av ridprylar, ridskoleryttare som drömmer om tävlingsdebut eller nybörjare inom sporten. Ridsport är en av de mest populära sporterna, men det är även en av de farligaste. Därför är utrustning mycket viktigt vid ridning. Den behöver vara både säker och bekväm.

Hjälm och säkerhetsväst

Det är flera saker som du behöver när du rider men för säkerheten är hjälm det allra viktigaste. En bra hjälm sitter tätt på huvudet utan att klämma och skärmen fram på hjälmen sitter endast några centimeter över ögonbrynen. Det är även viktigt med en bra säkerhetsväst och du bör läsa på om olika modeller innan du köper en. Säkerhetsvästen skyddar rygg och bröstkorg från att bli skadade om du ramlar eller kastas av hästen.

Annan viktig utrustning

När du rider är det viktigt att ha en sko eller stövel med ordentlig klack. Klacken förhindrar att foten åker igenom stigbygeln och fastnar om du faller av hästen. Dessutom bör du leta efter ett par ridbyxor som förhindrar skav och gör att du sitter bekvämt på hästen. Beroende på när på säsongen behöver du några olika byxor i olika tjocklek och material. Klicka dig vidare här för att läsa mer om ridutrustning.